Service & Mentenanta

image14-700x506Conform stardardelor europene mentenanta reperezinta o combinatie a tututror actiunilor tehnice, administrative si manageriale pe durata ciclului de viata al unui echipament/cladire, avand rolul de a-l mentine sau de a-l repune intr-o stare in care poate executa functia dorita.

Mentenanta este un termen generic pentru o varietate de operatiune din domenii diferite,incluzand activitati de intretinere,inlocuire,reglare,masurare, reparare,detectarea defectiunilor,inlocuirea componentelor,lubrifiere,service,inspectie…etc
Mentenata a aparut datorita necesitatii reducerii costurilor de productie si a evoluat in timp dand nastere la mai multe concepte de mentenanta:

MENTENANTA CORECTIVA (sau in avarie)

În care echipamentele functioneaza pana la oprirea lor accidentala datorita uzurii instaurate sau datorita aparitiei unor defectiuni. Reparatia inseamna, de regula, inlocuirea subansamblului avariat sau chiar a intregului echipament. Aceasta situatie este cea mai nefericita si implica in mod evident costuri de mentenanta mari.
MENTENANTA PLANIFICATA

În care echipamentele sunt oprite in mod planificat, in functie de numarul de ore de functionare acumulate, pentru efectuarea reviziilor tehnice (RT), reparatiilor curente (RC1, RC2 ) si a reparatiilor capitale (RK). In acest sistem nu conteaza gradul de uzura instalat ci numarul de ore de functionare acumulat. Astfel, este posibil ca o parte dintre componente si subansamble inca functionale sa fie inlocuite. Costurile de mentenanta planificata vor fi in aceasta situatie mai mici decat in situatia prezentata anterior.
MENTENANTA PREVENTIVA SI PREDICTIVA

În care echipamentele functioneaza in conditii de siguranta pana la instalarea unui anumit nivel de uzura, sau aparitia unui defect. In acest sistem, echipamentele vor fi oprite la o data anticipata cu saptamani inainte, iar reparatia va fi facuta doar acolo unde este nevoie. Sistemul de mentenanta preventiva si predictiva permite depistarea din timp, localizarea si identificarea defectiunii sau a piesei uzate, precum si calculul duratei de functionare in conditii de siguranta a echipamentului. In acest fel este posibila planificarea opririi, pregatirea echipei de interventie, comandarea pieselor de schimb necesare si reducerea la minim a duratei de stationare pentru reparatii astfel ca in mod clar costurile de mentenanta vor fi minime.

 

In curand va vom putea oferi service profesional pentru toate echipamentele din portofoliul Dexellence si un nou concept de mentenanta ALL-IN-ONE.

Pentru mai multe detalii va rugam sa folositi formularul de contact.

Contacteaza-ne

Email:
contact [at] dexellence.ro

Telefoane:
+40.744.667.564
+40.726.676.233

Adresa:
Splaiul Independentei, bloc 2J, et 3, ap. 16, interfon 46
(vis-a-vis de Palatul Justitiei-Tribunalul vechi)